zondag 17 juli 2011

Vorderingen squares

Ik heb inmiddels 7 blokken van de 8 voor mijn haaktas af (Ik ben nog niet zo snel). Eigenlijk 6, want 1 ga ik opnieuw maken omdat er een te grote fout in zit: het is het eerder geplaatste vierkant en daar is het hartje niet goed gegaan (kwestie van goed lezen).

In ieder blok zit wel een foutje, maar niet zo opvallend dat het over moet. Ik leer in ieder geval wel het nodige van dit project. Zo doe ik het aanhechten van een andere kleur nu anders, omdat ik ontdekt heb dat dat veel mooier wordt; ik maak niet de laatste doorhaal van een toer in de volgende kleur, maar hecht eerst keurig de draad af (ben die dan ook meteen kwijt en hecht ook meteen het begindraadje af) en hecht aan met een nieuwe kleur. Verder zal ik bij een volgend project een potloodje oid nemen om de rondjes in het midden een beetje meer gelijk te krijgen.
Ondertussen gaat het in mijn hoofd gewoon verder en bedenk ik weer eens meer dan ik ooit af zal kunnen krijgen. Als de tas klaar is maar eerst de muis afmaken.

13 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat ziet er echt mooi harmonisch uit en ik ben ook niet snel als je er maar plezier aan hebt.
Welke muis bedoel je met die leuke grote oortjes?

Angélique zei

Ik was begonnen aan Miepie muis van Haakmuts, maar met heel dunne, pluizige, donker grijze garen en dat kan alleen met goed licht. Daarnaast had ik de tas meer in mijn hoofd, dus die kreeg voorrang. 2 Projecten tegelijk is niets voor mij.

Hallo Peetje zei

Hee Angelique, Foutjes maken doe ik ook regelmatig. de keuze om het overnieuw te doen ligt inderdaad of je het zelf hinderlijk vind of niet.
Ik zie bv. in mijn granny deken ook aardig wat foutjes zitten. Ik laat het meestal gewoon zo, het hoort bij het leven denk ik dan ;-)
En dat hoofd he, ja dat heb ik ook . door al die leuke blogs en ideetjes wil ik ook zoveel. moet ik me vaak inhouden. .
Zoals amigurumi.. daar zou ik best wel meer van willen maken, maar dan geef ik andere dingen toch weer voorrang.
Die muis heb ik al een paar keer voorbij zien komen en die is echt heel leuk. je kan een hele familie maken.
Als ik zo naar je tas kijkt dan lijkt hij verdacht veel op mijn pannenlap hahaha..
dat heb je mooi bij elkaar gezocht.

fijne zondag grtjs Petra

Elizabeth zei

Prachtig vind ik ze..., zo mooi van kleurcombinatie ook. Weet je, haken is handwerk, daarom mag er best een foutje in zitten. Quiltsters doen het vaak expres!

Groetjes, Elizabeth

Angélique zei

Hahaha Elizabeth, die houd ik er in! Ik doe het "expres" zodat je kunt zien dat het handwerk is.
Dank je wel voor het compliment! Ik vind het eigenlijk zelf ook wel mooi worden, het eindresultaat zit min of meer in mijn hoofd en volgens mij wordt het wel wat. Ik krijg wel steeds meer een hekel aan dat plastic tasje waar het nu in zit.

susie zei

Angelique wat zijn je lapjes moooooi !!!

Ik heb er ook enkele liggen (voor een plaid) , niet met deze bloem hoor.
En een fout .. mag er gewoon inzitten daarom is het ook handwerk hé :)

Fijne dag nog !

Jacomijn zei

Wat ziet dat er al mooi uit !! Nogmaals, ben heel benieuwd naar het eindresultaat !!

by Ieke zei

Dat ziet er heel erg mooi uit. Vind vooral de kleurencombinatie prachtig.

Ik vind het ook een heel goede van Elizabeth: 'expres' foutjes maken.

Mijn deken zit vol fouten. Maar ja, het is handwerk! ;)

Jacqueline zei

Ik vind je squares mooi! En foutjes weet je zelf meestal, een ander ziet ze meestal niet eens.. 't Zal een leuke haaktas worden, want een plastic tasje kan natuurlijk niet, hé!
En ik ben zeker blij met m'n meiden, maar ik heb ook jongens, hoor! Ook één van 15 en 18, maar ook nog een van 16! Da's weer anders, hé! Die van 15 kan trouwens ook haken (stiekum!)

Angélique zei

Dank jullie wel!
Jacqueline, ik was vergeten de leeftijd van de jongste aan te passen, die is inmiddels 16. Wat een gezellig vol huis heb jij! Ach, mijn broer kan ook breien, naaien, borduren...Niet dat hij het ooit doet, maar hij heeft het wel uit vrije wil geleerd ;)

Anoniem zei

Hi Angélique:
We visited your blog
are an ideal prospect for award
"Premio a tu blog original"
visit
http://premioatublogoriginal.blogspot.com/
(no string of awards, you do not bring anything other than just the content of the blog, without having to buy, be voted or advertising)

Mevr. Snoeshaan zei

Ziet er geweldig uit, dat wordt echt een hele mooie tas!

Rachel zei

Wow, je gaat al best hard en ik vind het heel mooi worden. Mooi gelijkmatig ziet het eruit.

Koffievlekken liggen inmiddels in de prullenbak....samen met mijn haakwerkjes. Jammer, maar ik had 1 dingetje gewassen en nog eens en het ging niet weg. Toen heeft alles nog een paar dagen op tafel gelegen, maar ik bleef er maar naar kijken en iedere keer baalde ik weer, dus toen heb ik het maar weg gegooid, dan hoef ik het niet iedere dag te zien....