donderdag 26 juli 2012

Een award en twee stiftenrollen

Zondag kreeg ik een award, de "one lovely blog award" van La ventuna azul, een heel leuk Spaans blog. Neem er vooral een kijkje!
Gracias Susana!
Nu is het de bedoeling dat ik de award weer doorgeef aan andere blogs, maar dat heb ik al meerdere malen gedaan en ik vind eigenlijk alle blogs die ik volg een award waard (anders zou ik ze natuurlijk niet volgen ;-), al wil dat ook weer niet zeggen dat de blogs die ik niet volg geen award waard zijn (snappen jullie me nog?)); kortom hij is voor jullie allemaal!

Nog even iets over een simpel maaksel:
Ik heb gisteren twee stiftenrollen voor mijn jongste zoon gemaakt; hij had voor zijn verjaardag aardig wat speciale aquarelstiften gekregen, deze moeten horizontaal bewaard worden. Zo kan hij ze makkelijk meenemen op vakantie (daarna hopelijk ook) en overzichtelijk voor zich neer leggen. Ik maakte het van jeans en een kobaltblauw katoentje, beperkt doorgestikt met neonkleurtjes en voor de tunneltjes gebruikte ik elastiek wat ook wel bedoeld is voor bretels (dit is best stevig, niet te stug en een leuk blauw streepje in dit geval).
Jullie merken wel, fotografie is niet echt mijn talent, maar zo hebben jullie een beetje een impressie.
Er is nog ruimte voor nóg meer stiften of potloden. Hij is er super blij mee, als dank kreeg ik een enorm dikke knuffel en daar doe ik het voor ;-)

zaterdag 21 juli 2012

Hoesje voor een cadeautje

Van de week heb ik een hoesje gehaakt voor het cadeautje dat ik van mijzelf zou krijgen, een tablet :-)

In stoer Jeans-blauw met bijbehorende jeansknopen.
De linksdraaiende kabels heb ik van een You Tube filmpje, de rechtsdraaiende heb ik zelf uitgezocht, daar dat niet te vinden was. Het was even uitzoeken, maar een leuk klusje.


De voering is een zacht flanellen ruitje.
De achterkant is gewoon gehaakt in halve stokjes.

Ik wil nog even alle nieuwe volgers welkom heten, gezellig dat jullie er zijn!
Ik ben nog aan het broeden op een leuke give away.

En nu heb ik even wat anders te doen, dat snappen jullie vast wel, met zo'n nieuw speeltje in mijn handen :-)

vrijdag 20 juli 2012

Wie helpt er mee helpen?

Op het blog van Mumsboven (=een fantastisch blog!!!) las ik dat haar dochter in februari naar Uganda gaat om dove kinderen te helpen. Ze had een prachtig spaarvarken voor haar dochter gemaakt om giften in te verzamelen, maar gelukkig hoeft niet alles in dat varken, want dat zou (hopelijk) ontploffen.
Geweldig toch dat zo'n jong mens zo ambities is om het leven van enkele andere mensen een stuk aangenamer te maken.

Help haar helpen via deze site:

maandag 9 juli 2012

Anti-insecten-dekseltjes


Tsja, hoe moet ik ze anders noemen?
Ze passen op veel glazen en je kunt ze zowel met als zonder een rietje gebruiken.
Hier een foto zoals ze zonder rietje worden gebruikt, met de rietjes-dekseltjes dicht:

Ik heb het idee al heel lang in mijn hoofd gehad, ik kon alleen niet deze meest simpele armbandjes vinden, tenminste, niet voor de prijs die ik bereid was er voor te betalen. (beginnen jullie mijn rare tik  op te merken?). Enfin, een tijdje terug gevonden bij de Action (€ 0,75 per 6, metaal). Ik had nog een restje hor-gaas liggen, wat dunne garen in diverse kleurtjes er bij en beginnen maar!

Ik knipte van het hor-gaas een stukje dat ruim om de armband past, speldde het om de armband vast en heb met een naald om de armband genaaid in festonsteek (meteen met de haaknaald ging niet vanwege de dichtheid van het gaas).

Met de haaknaald heb ik in ieder "boogje" 1 vaste, 1 stokje, 1 vaste gehaakt, zodat het randje ontstaat, daarna knipte ik het gaas zo ver mogelijk langs de rand weg aan de achterkant.

Ik haakte bloemen (in mijn geval een doorsnee van ca. 5 cm.) naar eigen inzicht nadat ik wat patroontjes had bekeken, telkens beginnend met een open hartje van 10 lossen, zodat er een rietje doorheen past. Vervolgens haakte ik rondjes in de kleuren van de hartjes in 3 toeren (MR, 6v, 12v, 18v) en naaide die op de hartjes met 3 kleine steekjes (let op: ze moeten open en dicht kunnen, anders kunnen de insecten door het gaatje kruipen!)
De bloemen naaide ik op de dekseltjes rond het gaatje vast. Het gaas dat nu achter het gaatje zat knipte ik weg, zodat je het rietje er doorheen kunt steken.

Nog wat gezellige beestjes haakte ik, ook weer uit mijn hoofd (behalve de vlinder, die komt uit het boek "100 bloemen haken en breien") en naaide ze vast.




Laat de zonnige dagen maar komen, ik ben er klaar voor!