dinsdag 30 juni 2015

Orchidee en enkele andere zaken

Ik laat maar even wat van me horen, voordat ik mijn blog nog meer verwaarloos.
Momenteel ben ik niet erg aan de haak. Wat dan wel, zou je denken; nou, dat vraag ik mijzelf ook af. De dagen gaan voorbij terwijl ik amper creatief bezig ben. Komt vast wel weer, hoop ik.

Een tijdje terug heb ik wel een mini-orchidee gehaakt als dank voor het lenen van de camper van mijn schoonouders. Ik had hem zo gemaakt dat hij geschikt zou zijn voor de camper, maar ze willen hem thuis op de vensterbank, ook goed natuurlijk.
Het patroon kocht ik van Yvonne Blanker, je kunt haar vinden op haar facebookpagina.
Ik heb gehaakt met naald 1,5 en Lammy Coton Crochet 10.
Het was best een klusje, maar dan heb je ook wel wat ;-)
De orchidee is zo'n 25/30 cm inclusief potje.



Verder was er een nichtje jarig en als zelfgemaakt cadeautje erbij had ik 2 armbandjes voor haar geknoopt met de Kumihimoschijf. (Hier kun je bijvoorbeeld lezen hoe het werkt)
Nu had ik bedacht dat dierenprintjes wel leuk voor haar zouden zijn en daar die patroontjes niet voor handen waren, heb ik zelf ontworpen met behulp van dit ontzettend handige en leuke programmaatje. Kunnen jullie zien welke dieren ik geprobeerd heb te benaderen? Het was leuk om even te doen, ook heel geschikt voor wat grotere kinderen en met warm weer.




Ik ben een "Dikke Heer" aan het haken voor degene die ook de "dikke Dame" van me had gekregen, ben al een behoorlijke tijd geleden begonnen, maar het wil maar niet vlotten. Er komt steeds iets tussen en om eerlijk te zijn zie ik ook enorm op tegen de beentjes, wat ook niet echt bevoordelijk werkt. Het is de bedoeling dat hij bij de "Dikke Dame" op theevisite gaat en  op mijn blog verschijnt, dus als jullie een gehaakte "Dikke Heer" hier willen zien, is het misschien een goed idee als jullie iets aanmoedigens schrijven, hopelijk helpt het ;-)

zaterdag 6 juni 2015

Precies in mijn straatje

Laatst kreeg ik van iemand 2 witte bloesjes, heel lief. De bloesjes pasten perfect, alleen is wit echt niet mijn kleur wat mijn kleding betreft. Bij anderen vind  ik het meestal heel mooi staan, maar ik voel me er niet prettig in. En dus bedacht ik mij dat ik ze wel kon kleuren.
Bij de DA kocht ik zo'n zakje textielverf, ocean blue, voor € 4,99. Ik vond het wel erg prijzig, maar goed, de bloesjes niet dragen vond ik ook zonde. Op de verpakking stond dat het geschikt was voor 250 gram textiel, dan werd het een volle kleur. Als je er meer textiel tegelijk mee behandelt, zal de kleur lichter worden, wat ik persoonlijk in dit geval mooier vond en dus trok ik onderin mijn kast nog een t-shirt met lange mouwen weg, ook wit.
Ik zou na mijn werk de volgende dag gaan kleuren, leuk!


Na mijn werk liep ik nog even door de Action voor een klein boodschapje en terwijl ik langs het hobbyvak loop, werd mijn blik getrokken door een doosje dat ik nog niet eerder had gezien... verhip, ze hebben nu textielverf! Hm, € 0,49... dat kan niet veel wezen. Toch even lezen wat er op staat, want mijn nieuwsgierigheid was gewekt.
En wat denk je? De tekst is gewoon letterlijk hetzelfde als van het merk Dylon, dat ik eerder bij de DA kocht voor € 4,99! Nou, in dat geval wil ik het wel proberen, dus een doosje met ocean blue (jawel, ook dat hetzelfde) ging mee. 

Ik heb de shirts met de verf van de Action gekleurd en zie hier het resultaat:


Ik ben helemaal tevreden!
Ik had al verwacht dat de kantdelen anders zouden kleuren, dat vind ik wel grappig staan. De pailletjes op het voorste blousje zijn helaas niet goed te zien op de foto, maar die komen op blauw zo leuk uit!
Nu zal ik met nog meer plezier de shirts dragen, want dit prijsje past precies in mijn straatje :-)
Inmiddels heb ik nog andere kleurtjes gekocht, het bederft immers niet.
En de verf van de DA, die breng ik vandaag nog terug.

Op haakgebied ben ik wel bezig, bijna klaar zelfs, maar dat kan ik jullie pas laten zien als ik het gegeven heb. Ik wil natuurlijk niet het risico lopen dat per ongeluk mijn verrassing in het water valt ;-)